Het project

Afval is één van de uitdagingen van deze tijd. We produceren er jaarlijks heel veel van.
Er worden stappen gemaakt door te recyclen, maar wat kunnen we er nog meer aan doen?

Het RAD is in 2016 gestart met het project ‘Afvalvrije scholen’. Na een geslaagde pilot wil het RAD alle basisscholen in de Hoeksche Waard de mogelijkheid bieden om een afvalvrije school te worden.
Professor Lamoraal pakt de handschoen op. Hij wil kinderen in de Hoeksche Waard bewust maken van hun eigen aandeel bij het afval in de school en milieuvervuiling in het algemeen. Hij wil de kinderen prikkelen om anders met afval om te gaan.

De deelnemende scholen krijgen kosteloos en op ­verschillende momenten activiteiten aangeboden. Hierdoor worden de ­kinderen meerdere keren betrokken bij het afvalvrij houden  van de school en blijft het onderwerp ‘levend’.

afvalvrij-met-doppie

De samenwerking met de RAD Hoeksche Waard

De RAD Hoeksche Waard is initiatiefnemer van het project. Het Professor Lamoraal-team heeft invulling gegeven aan het project en zal het in zijn geheel uitvoeren.

Het project wordt gefinancierd door de RAD Hoeksche Waard, vanuit de beschikbare gelden voor educatie. Gemeente Hoeksche Waard en de provincie Zuid-Holland ­hebben het project financieel ondersteund vanuit het gevoel van urgentie en inspiratie!

Logos subsidie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven