Het project

Afval is één van de uitdagingen van deze tijd. We produceren er jaarlijks heel veel van.
Er worden stappen gemaakt door te recyclen, maar wat kunnen we er nog meer aan doen?

Het RAD is in 2016 gestart met het project ‘Afvalvrije scholen’. Na een geslaagde pilot wil het RAD alle basisscholen in de Hoeksche Waard de mogelijkheid bieden om een afvalvrije school te worden.
Professor Lamoraal pakt de handschoen op. Hij wil kinderen bewust maken van hun eigen aandeel bij het afval in de school en milieuvervuiling in het algemeen. Hij wil de kinderen prikkelen om anders met afval om te gaan.

De deelnemende scholen krijgen kosteloos en op ­verschillende momenten activiteiten aangeboden. Hierdoor worden de ­kinderen meerdere keren betrokken bij het afvalvrij houden  van de school en blijft het onderwerp ‘levend’.

afvalvrij-met-doppie

De samenwerking met de RAD B.V.

De RAD B.V. is initiatiefnemer van het project ‘Afvalvrije school’. Het Professor Lamoraal-team heeft invulling gegeven aan het project en voert het in zijn geheel uit.

Het project wordt gefinancierd door de RAD, vanuit de beschikbare gelden voor educatie. Gemeente Hoeksche Waard en de provincie Zuid-Holland ­hebben het project financieel ondersteund vanuit het gevoel van urgentie en inspiratie!

Logos-subsidie

Samenwerking met AVRI, regio Rivierenland

AVRI heeft professor Lamoraal ontdekt! Vanaf april 2022 gaan we aan de slag om de regio Rivierenland Afvalvrij te krijgen. De kinderen volgen de videoles, met bijbehorende opdrachten en de afvalcoach van AVRI komt bij de scholen langs om met het Afvalredders-team te brainstormen over hoe het afval op school kan worden verminderd.

logo-AVRI-Rivierenland-1

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven