Nieuws: Statiegeld op drinkblikjes per 1 april 2023

Het is echt geen grapje geweest van de overheid, maar het is wel een heel goed idee! Statiegeld op drinkblikjes: weer minder afval in de natuur! Welke blikjes kun je inleveren? Alle blikjes waar drinken in zat kun je vanaf nu inleveren voor statiegeld. Op blikjes die niet bedoeld zijn om uit te drinken, zoals limonadesiroop, soep, knakworsten en groente zit geen statiegeld. Je krijgt voor plasticflesjes al langer statiegeld. Sinds de invoering hiervan is het aantal plastic flessen in het zwerfafval al met meer dan 50% afgenomen. De verwachting is dat dit ook bij de blikjes zal gebeuren.

Nederland sluit zich met statiegeld op blikjes aan bij onder andere Duitsland, Finland, Noorwegen en Denemarken.

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven