Nieuws: Afronding eerste ronde Afvalvrije scholen

Eerste afvalvrije school in Rivierenland

 
Eind 2022 zijn in Rivierenland de eerste afvalvrije scholen projecten van start gegaan. Tijdens dit project ‘Afvalredders’ gaan leerlingen aan de slag om hun school zo afvalvrij mogelijk te maken.
1e afvalvrije school
De leerlingen van de plusklassen van de Rotondaschool in Tiel zijn de afgelopen maanden hard bezig geweest om hun school afvalvrij te maken. Na een voorbereidende les door een docent en daarna door de Avri afvalcoaches, zijn de leerlingen aan de slag gegaan met het scheiden van alle grondstoffen, papier, pdb en gft. Door hun fanatieke aanpak kregen leerlingen van de Rotondaschool uit Tiel in april als eerste het predicaat afvalvrije school uitgereikt door wethouder Remco Dijkstra van de gemeente Tiel. Een feestelijk moment, waarbij de leerlingen een presentatie geven van wat zij de afgelopen periode hebben gedaan.
Tot aan de zomervakantie volgen er nog een aantal scholen om het project af te ronden en het predicaat in ontvangst te nemen!

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven