Nieuws: E-waste Race 2023

Tien basisscholen uit Rivierenland doen van 27 maart tot en met 20 april 2023 mee met de E-waste Race. Voorafgaand aan de race worden op de deelnemende scholen gastlessen gegeven. Kinderen leren tijdens deze lessen op een leerzame, leuke en interactieve manier over onderwerpen als consuminderen, grondstofschaarste, hergebruik en recyclen. Daarna gaan de kinderen vier weken lang aan de slag met het inzamelen van klein elektronisch afval zodat deze hergebruikt of gerecycled kan worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan het hergebruiken van grondstoffen! Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste en mogen dus niet worden ingeleverd.

Wil je volgend jaar ook meedoen met jouw school. Houd dan de website https://ewasterace.nl/ in de gaten!

De E-waste Race Rivierenland is mogelijk gemaakt door Avri, Weee Nederland en Wecycle

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven